Održana Skupština DVD-a Svibovec Podravski

www.sracinec.hr

U subotu 26. veljače u Svibovcu Podravskom održana je Skupština istoimenog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Ovo je društvo nakon duže stanke ponovno obnovljeno 2008. godine i jedino je vatrogasno društvo na području Općine Sračinec. Iako djeluju u maloj sredini i tek odnedavno, vatrogasce DVD-a Svibovec to ne sprječava u aktivnom radu na dobrodit svoje sredine.Tako su u 2010. godini imali pet intervencija gašenja na području općine, bavili se kompletiranjem potrebne vatrogasne opreme u čemu im pomaže Županija i Općina, a najponosniji su na rad s djecom.

Naime, u proljeće prošle godine osnovana je prva pionirska ekipa DVD-a Svibovec u povijesti. Ona se sastoji od tridesetak djevojčica i dječaka osnovnoškolske dobi koji su već u lipnju sudjelovali na natjecanjima u Vinici, Kučanu i Gojancu gdje je ženska pionirska ekipa osvojila prvo mjesto. Osim s djecom, vatrogasci surađuju i s Udrugom mladih Svibovec i Lovačkom udrugom Fazan Varaždin s kojima su čistili dravski okoliš od odbačenog otpada.DVD Svibovec trenutno ima 20 obučenih i zdravstveno sposobnih vatrogasaca koji mogu intervenirati na požarištu.

Značajnu su ulogu vatrogasci imali i u zaustavljanju vodene bujice koja je prijetila Svibovcu u rujnu prošle godine, kada se zbog obilnih kiša izlila rijeka Drava. Tada je bujica zaustavljena gotovo u poslijednji trenutak, a kasnije se pristupilo izgradnji potrebih nasipa.Na Skupštini su dodijeljene zahvalnice za pomoć DVD-u koje su između ostalih dobili Župan Varaždinske županije Predrag Štromar i Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.Kako je istaknuo predsjednik DVD-a Marijan Videc, "dokazano je da se u dobrovoljnim društvima okupljaju istinski zaljubljenici u vatrogastvo i ljudi koji su uvijek spremni pomoći bližnjem u nevolji često ne mareći za svoju sigurnost i život".Više fotografija naći ćete u "Foto galeriji"

 

(WA)

 

01.03.2011.