Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

www.sracinec.hr

U općini Sračinec danas je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ovaj državni praznik slavi se 5. kolovoza kao sjećanje na konačno oslobođenje Hrvatske tj. oslobođenje Knina. Mala svečanost polaganja vijenaca i svijeća održana je u Svibovcu Podravskom, pored spomenika braniteljima koji su poginuli u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu. Tri su stanovnika Svibovca svoje živote položila na oltar domovine u Domovinskom ratu.

Polaganje vijenaca svojim su mimohodom oplemenili jahačice i jahači udruge "Konj moj prijatelj" koji već sedmu godinu za redom obilaze spomen obilježja u ovom dijelu županije. Danas su tako projahali kroz Zelendvor, Svibovec, Novu Ves, Vinicu i Gornje Vratno. Želja im je na ovaj način odati počast hrvatskim braniteljima stradalim ili poginulim u domovinskom ratu.

Nazočnima se obratio zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, pukovnik Ivan Rukljić, ratni zapovjednik 104. brigade i župnik Župe Sračinec Siniša Dudašek. Minutom šutnje odana je počast našim braniteljima, a vijence i svijeće su položili predstavnici Općine, Mjesnog odbora Svibovec, Hrvatske vojske te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

 

 

 

 

 

 

 

04.08.2012.