Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec

www.sracinec.hr

U predvečerje blagdana svetog Mihaela, zaštitnika Župe Sračinec kada se slavi i Dan Općine Sračinec u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Na sjednici su uz načelnika Božidara Novoselca, njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića, predsjednika Općinskog vijeća i vijećnike bili prisutni i mnogobrojni gosti - župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenica župana Blanka Glavica - Ječmenica, predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš,  gradonačelnik Lepoglave i saborski zastupnik Marijan Škvarić, predsjednik uprave HEP-a Zlatko Koračević i drugi.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Općinskog vijeća Općine Sračinec Davora Majcena i kulturno-umjetničkog programa riječ je dobio načelnik Općine Božidar Novoselec: "Iako živimo u teškim vremenima, ja neću govoriti o problemima. Za godinu koja je iza nas može se reći da je investicijska godina. Odnosi se ovo na velike investicije u sustav odvodnje u iznosu od oko 10 milijuna kuna koje investiraju Hrvatske vode. U stambenu zonu Gaj uloženo  je oko 2 milijuna kuna u izgradnju cestovne infrastrukture. Velika investicija koja je odrađena početkom godine gdje je Općina uloženo oko 500 tisuća kuna za opremanje poduzetničke zone koja je novim izmjenama prostornog plana i proširena. Osobito me veseli velika investicija uređenja županijske ceste koja vodi od Sračinca prema Svibovcu Podravskom, na čemu posebno moram zahvaliti županu Predragu Štromaru i ravnatelju Županijske uprave za ceste Tomislavu Osonjačkom. Odrađena je prva faza, a radovi dobro napreduju i očekujemo njihovo uskoro završavanje. U uređenju ove dionice sudjelovale su i udruge s područja općine čiji su članovi dobrovoljno uredili zelene površine i posadili drveće. Treba spomenuti i jedan manji ali za nas značajni projekt, a to je uređenje podrumskih prostorija Doma kulture u Svibovcu Podravskom koje će koristiti udruge ovog mjesta. Imamo i sve aktivnije Dobrovoljno vatrogasno društvo Svibovec Podravski koje će uz postojeće kombi vozilo za par dana biti dodatno opremljeno navalnim vozilom."

Skupu su se prigodnim riječima obratili gosti koji su uz čestitke istaknuli da im je uvijek lijepo doći u Sračinec, u općinu u kojoj se vidi napredak i općinu koja bi mnogim drugim sredinama mogla služiti kao uzor.

Kako je to i običaj za Dan općine istaknutim pojedincima i udrugama dodijeljene su zahvalnice. Ove su godine zahvalnice Općine dodijeljene Stolnoteniskom klubu „Sračinec“, Športsko ribolovnom klubu „Sračinec“, Udruzi „Črepičar“ iz Svibovca Podravskog, Tomislavu Osonjačkom, ravnatelju ŽUC-a Varaždin, Lidiji Valec, Vladi Granu, Ninu Hudoletnjaku i Marijanu Videcu.

Prije ove svečane sjednice izaslanstvo Općinskog vijeća, udruga proizišlih iz Domovinskog rada, načelnik i njegov zamjenik položili su vijence i zapalili svijeće na groblju u Sračincu i Svibovcu u znak sjećanja na sve poginule branitelje i članove Općinskog vijeća.

 

 Obrazloženje dodijeljenih zahvalnica

 

 

 

29.09.2012.