Brojni programi uz Dane Miholja

www.sracinec.hr

U nedjelju 29. 9. slavi se zaštitnik župe Sračinec, sv. Mihael arkanđeo, ujedno i Dan Općine Sračinec. Već tradicionalno oko tog dana Općina Sračinec organizira razna sportska i kulturna događanja, a župa vjerska.

U srijedu u 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu predstavlja se zbirka pjesama "Dvije duše" autorice Snežane Liber iz Sračinca. U četvrtak 26. rujna od 18 sati, istom mjestu nastupit će školarci i vrtićarci iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Istog dana od 19 sati počinje trodnevna duhovna obnova u crkvi sv. Mihaela arkanđela vodi fra. Goran Malenica.

U petak je od 17 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređene svlačionice NK "Podravca" u Svibovcu Podravskom, a u 18 sati u Domu Kulture u Sračincu počinje svečana sjednica Općinskog vijeća. Najzabavnije će biti u večernjim satima pod šatorom na terenima NK Sračinec, gdje nastupa poznata grupa "Magazin".

U subotu u 10 sati počinje teniski turnir i sportsko druženje braniteljskih udruga. Od 16:30 na terenima NK Sračinec igra se prvenstvena utakmica I. ŽNL Varaždin između seniorskih selekcija Nogometnog kluba "Sračinec" iz Sračinca i Nogometnog kluba "Nedeljanec" iz Nedeljanca. U 17 sati kreće defile folklornih društava, a od 19 sati "Međunarodna smota folklora" pod šatorom. Za subotnju zabavu pobrinut će se Zlatko Pejaković.

Tradicionalni "Placa na Gmajni" održat će se u nedjelju od 9 sati prezentacijom starih zanata i obrta, degustacijom izložbama radova i rukotvorina, na površinama ispred Doma kulture Sračinec, uz nastup gostiju iz Slovenije te sedam županija iz Republike Hrvatske. Od 10 sati je kuhanje srakarskog gulaša, a u isto vrijeme na dječjem igralištu "Velika graba" počinje izložba malih životinja.

U 11 sati u crkva sv. Mihaela arkanđela u Sračincu počinje svečana sveta misa koju predvodi biskup Josip Mrzljak. Uz brojne druge zanimljive programe od 14 sati pod šatorom počinje zabavni program uz glazbu "Faringaša".

 

Program Dana Miholja 2013.

 

 

25.09.2013.