Održana večer poezije u Sračincu

www.sracinec.hr

Nadavno je u Sračincu predstavljena knjiga poezije "Dvije duše" Snežane Liber, a upravo je ona začetnica ideje o održavanju "Večeri poezije" u Sračincu na kojoj su svoje pjesme pročitale autorice iz Sračinca. Večer je održana u subotu, 30. 11. 2013.

Nekoliko pjesama iz spomenute zbirke Snežane Liber pročitali su njeni unuci, Ivan Hižman, Mateja Drožđek i Hana Drožđek te njihov prijatelj Niko Crnčec. Predstavila su se i djeca koja u Osnovnoj školi Sračinec pohađaju literarnu grupu - Mia Šokman, Ena Petričević, Simona Vuković, Vedana Fajfar, Elena Biškup, Bernarda Đurasek, Petra Marijašec, Sara Andrijević, Petra Flegar i Ana Habulan koja je ostvarila najbolji uspjeh od nabrojanih članica literarne grupe - s pjesmom "Klupuatec" pisanom na srakarskom narječju, sudjelovala je na državnoj smotri "Lidrano 2013.". Ovu vrijednu grupu vode profesorice Mirela Briševac i Grozdana Njegovec. Većina pjesama napisana je na srakarskoj verziji kajkavskog narječja.

Predstavile su se i tri starije autorice, bile su to Nadica Martinec, Ivka Majcen i Ljiljana Flajšman. Večeri poezije prisustvovali su zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić i načelnik Božidar Novoselec, te je istaknuo svoju podršku ovakvim događajima koji imaju za cilj čuvanje izvornog govora i narodne baštine. Za potpun uspjeh prve večeri poezije nedostajali su samo muški autori i malo više publike.

 

(više fotografija nalazi se u Foto galeriji)

 

02.12.2013.