Održan tradicionalni Fašnik v Svibovcu

www.sracinec.hr

Kako i priliči, na sam fašnički dan, u Svibovcu Podravskom održan je tradicionalni "Fašnik v Svibovcu". Ova vesela manifestacija održava se već godinama, a ponovni uspješni organizatori bili su članovi Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar i Mjesni odbor Svibovec Podravski.

Kao i toliko puta do sad, nakon mimohoda, prvi su se predstavili najmlađi - djeca iz Dječjeg vrtića Bambi koji su veselim recitacijama, pjesmom i plesom uveseljavali gledatelje. Nakon njih na sličan su način nastupila djeca OŠ Sračinec, područne škole Svibovec Podravski.

Za vrhunac fašničke priredbe pobrinuli su se članovi udruge Črepičar koji su i ove godine upriličili svibovsko vjenčanje. Ovaj običaj, specifičan za Svibovec Podravski, po svemu nalikuje normalnom vjenčanju, samo su "mladenci" malo drugačiji. Ovaj su put imali i "djecu" koja su prigodno dovezena u - tačkama. Rimovani "štikleci", koji su pročitani okupljenom mnoštvu, dotaknuli su se političkih aktualnosti, a svibovski antiheroji za svoje su "uspjehe" u prošloj godini nagrađeni pokojim stihom.

Više fotografija pronađite u Foto galeriji.

05.03.2014.