Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec

www.sracinec.hr

Jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec povodom dana Općine, kojoj su, uz vijećnike Općinskog vijeća, načelnika i njegovog zamjenika, prisustvovali i brojni gosti. Među njima valja istaknuti ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, njegovog zamjenika Alena Leverića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Milorada Batinića, župana Predraga Štromara, te mnogobrojne načelnike, gradonačelnike i vijećnike iz prijateljskih gradova i općina. Nakon otvaranja sjednice i uvodnog izlaganja predsjednika Općinskog vijeća Nenada Plantaka, te pozdrava gostiju, riječ je dobio načelnik Općine Sračinec koji je u kratkim crtama rezimirao proteklu godinu.

- U prvom redu želim zahvaliti jednom čovjeku koji je svojim razumijevanjem problema direktno spriječio katastrofu na području općine Sračinec. Danas žitelji Svibovca Podravskog mogu više nego ikad cijeniti izgradnju nasipa na Dravi. Ono što se događa u našem okruženju, katastrofalne poplave s ogromnom materijalnom štetom, zaobišle su našu općinu upravo zbog izgradnje nasipa koji je nakon 15 godina izgrađen na inicijativu Predraga Štromara, župana Varaždinske županije. Kako sami nismo imali problema s poplavama, naši su se mještani uključili u pomoć nastradalima - u našem Domu kulture prikupljana je humanitarna pomoć i prikupljeno je više od 10 tona potrepština koje su upućene u poplavljena područja. Nadalje, želim zahvaliti ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku i njegovom zamjeniku Alenu Leveriću koji su bili uključeni u sve velike projekte na području općine. Tako smo danas obišli temeljito obnovljenu zgradu zdravstvene ambulante, ranije su već uređene zgrade dječjeg vrtića i svlačionice NK Podravac u Svibovcu Podravskom. U zadnje dvije godine iskoristili smo 860.000 kn za ovu namjenu, Općina je investirala oko milijun kuna vlastitih sredstava, a ove godine je još pred nama uređenje vatrogasnog doma DVD-a Svibovec Podravski. Na području općine Sračinec intenzivno se radi na igradnji kanalizacijskog sustava, a s njim i na uređenju cesta. Ponosan sam na naše udruge koje obogaćuju općinu Sračinec svojim volonterskim radom u društvenom i sportskom životu, kao i na našu osnovnu školu. I na kraju, ono što najviše želimo, a od 2008. godine pokušavamo ostvariti, to je projekt izgradnje novog dječjeg vrtića. Kriza u Hrvatskoj i Europi odgodila je realizaciju tog projekta, ali duboko vjerujem da ćemo u sljedeće dvije godine uspjeti realizirati projekt koji je po svojoj financijskoj vrijednosti daleko iznad mogućnosti Općine Sračinec. - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Ja sam Slavonac, često obilazim slavonska sela i razgovaram s načelnicima, građanima, a kada dođem u Sračinec, mogu vam reći da postanem ljubomoran. Ovako kako izgleda Sračinec, kako se vodi ova Općina, to može biti za primjer ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Ovdje se vidi da se politika vodi na narodni način, vaš načelnik zna svaku kuću, svaki problem koji postoji i pokušava ga riješiti. Podatak da u vašoj općini iz godine u godinu imate pozitivan natalitet, više rođene djece od umrlih, rijetkost je u Hrvatskoj i zato, svi zajedno moramo pomoći u realizaciji izgradnje novog vrtića. Neću si dozvoliti da dođem u vašu sredinu nagodinu, a da nismo napravili dobar pomak naprijed u ostvarenju ovog vama važnog projekta. - naglasio je u svom obraćanju ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program dodijeljena su priznanja Općine Sračinec za 2014. godinu, u obliku Zahvalnice i grba Općine Sračinec u staklu, a dodjeljuju se za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Sračinec u zemlji i inozemstvu - dodijeljene su Jurici Škoranec, Jasminu Škoranec, Božidaru Liberu, Zlatku Ladiću, Ivanu Hitiju, Stevi Galekoviću, Obrtu „Ma-Plast“ iz Sračinca, Bernardi Brunović te KUD-u „Benedikt“ iz Svibovca Podravskog.

Zahvalnica Općine Sračinec za 2014. godinu u obliku priznanja dodjeljuju se za izuzetno zalaganje i doprinos u promicanju Općine Sračinec u zemlji, a dodijeljene su sljedećim fizičkim i pravnim osobama: Tonimiru Sokolu, Liljani Levanić, Članovima DVD-a Svibovec Podravski Marijanu Videcu, Davoru Majcenu, Ivanu Krobotu i Petru Zoboviću.

Prije svečane sjednice ministar i uzvanici obišli su obnovljenu zgradu Zdravstvene ambulante u Sračincu, a članovi Općinskog vijeća položili su vijence i upalili svijeće na mjesnim grobljima u Svibovcu Podravskom i Sračincu.

 

Više fotografija pronađite u foto galeriji

 

 

27.09.2014.