DVD Svibovec Podravski primio vrijednu donaciju

www.sracinec.hr

Jučer je ispred novouređenih prostorija DVD-a Svibovec Podravski održana mala svečanost predaje vatrogasne opreme, donacije Ministarstva gospodarstva i Robnih rezervi. Predstavljeno je novo vozilo te motorni čamac kojim će se koristiti članovi DVD-a. Na primopredaji su uz načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca i njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića bili prisutni i Ivo Milatić, pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za robne zalihe, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alan Košić te drugi uzvanici. Ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Svibovec Podravski Marijanu Videcu simbolično je predao zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

- DVD Svibovec Podravski koji je ponovno pokrenut prije sedam godina, odlično radi, ima blizu 100 aktivnih članova, a nalazi se na području koje je izuzetno važno. Jako mi je drago da su Ministarstvo gospodarstva i Robne zalihe odlučili upravo ovdje donirati ovu cisternu i ovaj brodić. Vatrogasci moraju brinuti o ljudima i imovini, a znamo da je Općina Sračinec na plavnom dijelu rijeke Drave. Nadamo se da poplava više neće biti, ali uvijek treba biti spreman na sve. - istaknuo je Predrag Štromar, župan Varaždinske županije.

Vozilo cisterna ima zapremninu od 7.000 litara, a zajedno s motornim čamcem vrijednost donirane opreme je 1.500.000 kn.

- Mi u sklopu svojih aktivnosti, u suradnji s lokalnom samoupravom, redovito doniramo potrebnu opremu koja se distribuira po cijeloj Hrvatskoj sukladno planovima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. Tako smo i ovdje prepoznali Općinu i DVD koji izvrsno funkcioniraju, a nemaju snagu da financiraju ovakvu investiciju sami i pomogli u opremi koju danas predajemo. - istaknuo je u svojoj izjavi nakon primopredaje Ivo Milatić, pomoćnik ministra gospodarstva.

- Izuzetno sam ponosan da su naša Općina i DVD Svibovec Podravski danas preuzeli ovo vozilo i motorni čamac. Naš DVD u zadnjih sedam godina djeluje izuzetno kvalitetno, školuje jako mnogo novih vatrogasaca. Ponosan sam da u članstvu ima puno mladih i djece. Ova je oprema bila neophodno potrebna DVD-u Svibovec Podravski. - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Za nas vatrogasce raditi s ovakvom novom opremom izuzetno je zadovoljstvo. Ova cisterna značajno će povećati našu operativnu sposobnost da možemo pomoći i na području naše općine, ali i u akcijama diljem Hrvatske. Imamo školovane vatrogasce i po potrebi možemo djelovati na bilo kojem području gdje nas pošalje Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji ove vrijedne donacije. - zahvalio je predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1715236822029459.1073741852.1505067009713109&type=1&l=9bb6c3252d

28.10.2015.