Početna Općinska uprava Načelnik Općine Sračinec

Načelnik Općine Sračinec

Božidar Novoselec

rođen je 24. prosinca 1961. godine u Varaždinu.
Stanuje u Sračincu, Varaždinska 341. Oženjen je i otac dvojice sinova, Denisa i Ivana.

Osnovnu školu završio je u Sračincu. Poslije osnovne škole završava srednju školu Školski metalski elektronski centar Varaždin u trajanju od 4 godine za zvanje strojobravar.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja odmah upisuje 5. stupanj zvanja Stručni radnik – specijalist tehnolog obrade metala, koji redovno nakon dvije godine i završava.

Radni vijek započinje u LTA Varaždin gdje nakon završenog školovanja pet godina radi na mjestu tehnologa za alate i naprave, a zatim radi u tvrtki KM Stolarija Sračinec.

1997. godine završava ugostiteljstvo te otvara Ugostiteljsko frizerski obrt “Majstori” koji se bavi ugostiteljstvom te pružanjem frizerskih usluga i uljepšavanjem, a obrt je zapošljavao 5 djelatnika.

Profesionalno se bavio nogometom kao igrač NK “Varteks” u razdoblju od 1984. do 1988. godine.

Član je Hrvatske narodne stranke od 1990. godine, a politikom se aktivno počeo baviti 1997. godine kad ulazi u Poglavarstvo Općine Sračinec i zadužen je za područje obrazovanja, športa i kulture.

2001. godine izabran je na dužnost načelnika Općine Stačinec koju obnaša i danas u šestom mandatu – prva tri kao volonter, a sljedeća tri kao profesionalac.

Predsjednik je podružnice HNS – Liberalni demokrati Općine Sračinec od 2002. godine, član nacionalnog predsjedništva HNS-a četiri godine, obnaša dužnost člana predsjedništva Županijske organizacije te člana Središnjeg odbora HNS-a od 2002 godine, koji traje i danas.

U slobodno vrijeme rekreativno se bavi sportom, nogometom, stolnim tenisom, velikim tenisom, odbojkom, skijanjem. Posebno voli glazbu, pjevanje i ples. Danas je ponosan djed unučice Franke 10 godina i unuka Niko 3 godine.