UHVDR

UDVDR klub Sračinec je osnovan 10. 04. 1999. god. u Sračincu, klub je društvena, dobrovoljna i izvanstranačka organizacija. Okuplja hrvatske branitelje iz Sračinca, Svibovca Podravskog, Hrašćice te iz drugih naselja koji su se odlučili učlaniti u klub u Sračincu. Klub je osnovan i organiziran radi statusa, interesa te druženja svih sudionika i stradalnika Domovinskog rata.

Članovi udruge proizašli su iz raznih ratnih postrojbi kao što su 104. Brigada, 7. Gardijska Brigada legendarne “Pume”, 1. Gardijska Brigada “Tigrovi”, 107 Topnička te iz raznih postrojbi MUP-a kao što su specijalna policija “Rode”, temeljna policija, granična policija, prometna policija.

Trenutno udruga ima oko 150 registriranih članova.

Sjedište udruge je u Sračincu, Varaždinska 273 u “Domu Kulture” gdje su od Općine Sračinec dobili na korištenje službene prostorije u kojima održavaju stalno dežurstvo svake nedjelje od 9 do 11 sati.

Prema planu i programu redovno održava sastanke i organizira razna druženja i športske aktivnosti s Ogrankom iz Varaždina te klubovima branitelja iz drugih naselja i općina. Također odlaze na organizirane posjete u mjesta i gradove gdje su se vodile značajnije borbe u tijeku Domovinskog rata a gdje su sudjelovali članovi udruge, kao što su Vukovar, Lipik, Pakrac, Novska, Okučani… Organiziraju hodočašća na svetišta u Trsat i Mariju Bistricu te izlete po značajnijim turističkim destinacijama diljem lijepe naše.

Svake godine organizira podjelu dječjih darova u oči božićnih i novogodišnjih praznika, vodimo brigu i skrb za svakog člana u skladu s mogućnostima.

Može se reći da je UHVDR jedna od aktivnijih udruga u Općini Sračinec čiji članovi se redovito odazivaju na sve radne akcije i sudjelujemo u svim bitnijim događajima u Općini Sračinec.