STK Sračinec

Stolnoteniski klub Sračinec radi i djeluje već 30-tak godina.

Osnovan je 1981. godine u Sračincu, na inicijativu Božidara Križanca, a uz pomoć Ivana Libera i Marijana Kovačića. Iste godine aktivno se počelo s radom, čemu svjedoče natjecanja u Općinskoj ligi i rad škole za stolni tenis u koju je bilo uključeno oko 40-tak djece i nekolicina odraslih osoba.

Među najaktivnijim igračima na samog početku bili su: Liber Mario, Petrić Krešo, Friščić Miroslav, Plantak Predrag, Plantak Ivica, Liber Dražen, Liber Anđelko, Jambriško Zvonko, Ladić Stjepan. Šmic Antun, Jalušić Marijan i Križanec Zoran. Neki su i danas aktivni, a nekih na žalost više nema među nama.

Od 1984. godine klub ima dvije ekipe u Općinskoj ligi, koje postižu zapažene rezultate i svake godine prelaze u viši rang natjecanja.

Svaka kategorija više, tražila je i veću stručnost, te 1984. godine Božidar Križanec završava srednju stolnotenisku školu na Badiji, čime je klub dobio i stručnu potporu. Samim time prva ekipa ulazi u Međuopćinsku ligu, a kasnije u treću Hrvatsku ligu, gdje stalnim natjecanjem od 1990. godine, klub zadržava svoj status.
Kroz navedenu povijest, klub je imao više različitih mjesta za trening. U bivšem Vatrogasnom domu, Osnovnoj školi, (dvorana za tjelesni odgoj), u novo izgrađenoj dvorani OŠ. Sada se trenira u Sportskom centru Sračinec koji pruža najbolje uvjete za trening do sad.

Tijekom svih ovih godina članovi kluba su se uključivali u mnoge akcije pa i u Domovinski rat na što su posebno ponosni, a klub je postizao i značajne uspjehe, među kojima izdvajamo:

1. kvalifikacije za ulazak u drugu saveznu ligu bivše države
2. Paraolimpijske igre – Zoran Križanec, koji je među najboljima u svijetu
3. državno natjecanje – Anđelko Liber
4. Europska prvenstva – Božidar Križanec i niz turnira i pojedinačnih natjecanja svih članova

Danas se STK Sračinec natječe u Trećoj saveznoj ligi, te je u samom vrhu natjecanja sa ciljem ulaska u kvalifikacije za Drugu saveznu ligu Hrvatske.