4. Festival pučkog teatra

U subotu je održan program manifestacije “REGA 2010.” na petnaest lokacija . “REGA” je ove godine imala više od 300 sudionika, što glumaca, a što pratnje, a ukupno se odigralo čak 28 predstava u 2 grada i 6 općina.

Predsjednik 4. Festivala pučkog teatra “REGA 2010” Marin Vučić iz Sračinca istaknuo je da je najvažnije da je publika prepoznala i prihvatila ovu manifestaciju te je dodao da je ukupno ove godine bilo oko 3.500 posjetitelja što pokazuje da je REGA iz godine u godinu sve više prepoznatljiva, te da se polako ostvaruje cilj ovog projekta da REGA gostuje po cijeloj županiji . Četvrtu “REGU” zajednički organiziraju Varaždinska županija, TZ Varaždinske županije te gradovi i općine na čijem će se “REGA” održavati području. Sračinec je već tradicionalno bio domaćin amaterskim dramskim družinama, dok je Svibovec Podravski ove godine po prvi puta bio domaćin pučkom teatru .

U Sračincu pred oko 250 posjetitelja nastupali su KUD “Franjo Sert” Bednja s Bednjanskom svadbom, a u Svibovcu su svoje dramsko umijeće pokazali Glumačka družina “Komedijaši”, Stažnjevec predstavama “Što tu koga vara” i “Poticaj” te Dramska družina KUD-a “Katruže”, Ivanovac predstavom “Dok sam ja živ” i tako zabavili više od stotinu Svibovčanaca. I tako se cijela Općina Sračinec pokazala kao izvrstan domaćin ovoj zaista predivnoj manifestaciji.