8. Međunardni blagoslov motora u subotu

U subotu 31. ožujka, na području Varaždinske županije bit će održan 8. Međunarodni blagoslov motora na kojem se očekuje više od tisuću motorista iz cijele regije.

Međunarodnim blagoslovom motora i službeno će početi motoristička sezona u Hrvatskoj, a jurilice će do jeseni biti uobičajene na hrvatskim cestama.

Možda i najveći skup za blagoslov motora već tradicionalno, osmu godinu za redom, organizira Moto klub Sjeverozapad, a očekuje se više oko tisuću motorista iz regije, od Slovenije, Austrije i Mađarske, do Bosne i Hercegovine i Srbije.

Početak skupa zakazan je za subotu, 31. ožujka, oko 13 sati na prostoru Lovačkog društva “Fazan” kod trgovačkog centra Supernova na ulazu u Grad Varaždin. U 15 sati motoristi će se odvesti na blagoslov u Crkvu Svetog Petra i Pavla u Petrijancu pa se vratiti na prostor LD “Fazan” gdje će se nastaviti fešta.

U Sračincu će se zaustaviti oko 15:30 na parkiralištu ispred Doma kulture.

Na prvom ovogodišnjem druženju motoristi će, uz besplatni grah i cugu, moći razmijeniti iskustva iz prošle godine i razmijeniti planove za ovu godinu. Ulaz na sam događaj otvoren je i potpuno besplatan za sve zainteresirane građane, pa se svi oni koji žele vidjeti jurilice svih vrsta mogu pridružiti motoristima.

(preneseno s eVaraždin)