Anđelko Levanić iz Sračinca prvak Hrvatske u kuhanju

Anđelko Levanić, kuhar varaždinskog hotela Turist porijeklom iz Sračinca, bio je najbolji od 13 natjecatelja koji su se ove godine u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva borili za prestižnu titulu Državnog prvaka u kuharstvu.

Levanić i ostali sudionici ukrstili su kuhače te su tijekom tri dana morali pripremiti čak trinaest različitih jela u tri kategorije – hladno jelo, toplo glavno jelo te meni od četiri slijeda. Za svoje radove Levanić je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju i time zaslužio titulu najboljeg.

Drugo mjesto na prvenstvu i srebrnu medalju osvojio je Šime Vučetić iz Falkensteiner hotela Iadera u Punta Skali, a broncu je ponio Tomislav Karamarko iz Falkensteiner hotela Funimation u Zadru. Dani hrvatskog kulinarstva održali su se osmu godinu u nizu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma.

 

 

(preneseno s evarazdin.hr, foto HKS)