Biciklijada općine Sračinec – predivan dan na biciklima

U subotu je u organizaciji Osnovne Škole Sračinec, Općine Sračinec i Ženske inicijative HNS-a održana treća Biciklijada općine Sračinec na koju se odazvao rekordan broj djece, njihovih roditelja, baka i djedova. Prije dvije godine Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke Sračinec dala je prijedlog koji da se uz Dan obitelji održi biciklijada za sve mještane općine Sračinec, a kako bi ih se potaknulo na kretanje u prirodi. Treća biciklijada će biti zapamćena po rekordnom broju sudionika – njih preko 200.

– Jako sam sretan što je i ova ideja pala na plodno tlo i što danas imamo ovoliki broj djece s roditeljima, a i bakama i djedovima. Ima nas više nego prošle godine, na ruku nam ide predivno vrijeme, a svi zajedno ćemo se lijepo zabaviti na obali Drave. Hvala svima koji su se uključili u organizaciju i pomogli da ovo bude jedno predivno druženje u prirodi. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Trasa biciklijade vodila je od centra Sračinca, Dravskom ulicom, preko mosta na derivacionom kanalu HE Varaždin pa kroz cijeli Svibovec Podravski do obale Drave. Bila je ovo prilika i za mnoge koji ne dolaze često u Svibovec Podravski da se uvjere u opseg radova koji su obavljeni u prethodnoj godini – od novouređene prometnice i okoliša do temeljito rekonstruiranih zgrada DVD-a Svibovec Podravski i novog društvenog doma TKIC.

Na obali Drave, na istom mjestu gdje se biciklijada zaustavila i prošle godine, djeca su se mogla uvjeriti koliko se toga promijenilo i kako snaga vode mijenja okoliš. Nakon što su se parkirala, školska djeca su se mogla uključiti u različite igre, a oni stari odmoriti. Svi su se počastili toplim obrokom i vodom, a sve je financirala Općina Sračinec.