Biskup Josip Mrzljak posjetio Župu i Općinu Sračinec

Varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak u četvrtak je bio u posjeti Župi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu. Tom je prilikom obišao sakralne objekte, posjetio groblja, susreo se sa učenicima Osnovne škole Sračinec, posjetio gospodarstvenike, vjerničke obitelji, dom za stare i nemoćne, susreo se s krizmanicima itd.

U okviru svog posjeta biskup se nakratko zadržao i u zgradi Općine Sračinec, gdje je u razgovoru s općinskim načelnikom Božidarom Novoselcem i djelatnicima Općine istaknuta dobra suradnja koju Župa sv. Mihaela arkanđela ima s općinskom upravom. U cjelodnevnom pohodu Župi Sračinec, biskupa  su pratili župnik Siniša Dudašek i župni vikar Igor Radašić.

 

Već dva dana kasnije, biskup Mrzljak ponovno je bio u Sračincu – ovaj put kako bi podijeli sakrament krizmanicima u župnoj crkvi. Kako je istaknuo u svojoj propovijedi, krizmanici i Varaždinska biskupija su vršnjaci. Varaždinska biskupija ove godine slavi 15. godišnjicu osnutka, a toliko su stari i krizmanicima kojima je podijeli sakrament.

Više fotografija s posjeta biskupa Mrzljaka Župi Sračinec pronađite u foto galeriji.