Blagoslovljen novi dječji vrtić u Sračincu

Jučer je Siniša Dudašek, župnik župe svetog Mihaela arkanđela u Sračincu, blagoslovio novosagrađenu zgradu dječjeg vrtića u Sračincu. Ovaj moderan objekt izgrađen je za manje od godine dana, a financiran je kreditom koji je po povoljnim uvjetima u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj podigla Općina Sračinec.

“Čekali smo dugo da nam problem premalog vrtića riješe drugi, ali to se nikako nije moglo realizirati pa smo se odlučili problem riješiti sami. Stara zgrada vrtića koja je već godinama premala i neadekvatna, sada je postala samo mali dio ovog novog dječjeg vrtića u Sračincu. Mi živimo u jedinoj općini u Varaždinskoj županiji, a i šire od nje, u kojoj postoji veći broj novorođene djece od umrlih. Nova zgrada od 720 kvadratnih metara korisnog prostora udomit će svu djecu koju roditelji žele smjestiti u vrtić. On već radi, ima šest odgojnih skupina, vrtić ima i malu sportsku dvoranu, novu kuhinju i uvjete koje samo možemo poželjeti. Time smo pokazali da Općina Sračinec razmišlja o svojim mladima i djeci od rođenja.” – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Investicija Općine Sračinec u dogradnju dječjeg vrtića je oko 3.8 milijuna kuna, koje će Općina otplatiti u 15 godina, a koncesionar je financirao opremanje vrtića iznosom od oko 750.000 kuna. Nakon blagoslova dječji su vrtić razgledali uzvanici, među kojima su bili i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, saborski zastupnici, općinski načelnici i mnogobrojni gosti.