BLAGOSLOVLJENA KAPELA MALE GOSPE

U nedjelju 13. rujna u Sračincu Varaždinski biskup Josip Mrzljak blagoslovio je kapelu posveĆenu Rođenju BDM – Maloj Gospi. Kapelu od 70-tak četvornih metara župi je darovala obitelj poduzetnika i velikog dobrotvora Rudolfa KiriĆa koja ju je podigla i uredila vlastitim sredstvima.
Načelnik OpĆine Sračinec Božidar Novoselec podsjetio je kako je kapela podignuta u samo nekoliko mjeseci, a jednoglasno su je podržali svi župljani i vijeĆnici OpĆine Sračinec koja je darovala zemljište za njezinu izgradnju. Kao hodočasnik u brojna svetišta kazao je kako se naše nove kapele s izuzetno vrijednim umjetničkim sadržajem ne bi postidio ni Rim. Zahvalio je obitelji KiriĆ koja je velik dobrotvor u javnom životu opĆine i župe te je ostavila značajan trag u gospodarskom razvoju varaždinskog kraja, a izgradnjom kapele ostavila je trajan trag duhovnog sadržaja.
Rudolf KiriĆ zahvalio je svima na odazivu blagoslovu kapele koja je podignuta na kraju mjesta Sračinec nedaleko od župne crkve. Kazao je kako je posveĆena u čast rođenja Nebeske Majke Marije, te u spomen na dvije Marije koje su obilježile njegov život – njegovu majku i suprugu. Istaknuo je kako je izgrađena za čitavu župu te je uručio njezine ključeve župniku Dudašeku koji je uložio mnogo truda u njezinu izgradnju.
Nakon blagoslova brojni okupljeni razgledali su kapelu te se zadržali na zajedničkom domjenku kojim ih je počastila obitelj KiriĆ.

Autor: k.l.