Bogat kulturni vikend u Sračincu

Dva dana proteklog vikenda velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila je dupkom puna. U subotu je održan program proslave Međunarodnog dana žena, koji slavimo 8. ožujka. U okviru kulturno-umjetničkog programa pod nazivom “Ženama s ljubavlju”, Nastupili su Tia Mesek, Tena Hudoletnjak Kos, Dramska družina Udruge žena Preslica, Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, folkloraši KUD-a Vinica te Dramska skupina Udruge žena Kelemen. Program je tradicionalno organiziran pod vodstvom Udruge žena Preslica iz Sračinca, uz pomoć Općine Sračinec.

– Naša udruga brojnim aktivnostima kroz godinu radi na emancipaciji žena, na njihovom uključivanju u društveni život. Današnja priredba samo je mali znak pažnje za sve žene s područja naše općine i poziv da se uključe u naš rad. Održava se u okviru projekta “Ženama s ljubavlju”. U sklopu tog projekta odrađene su radionice o kvaliteti života, preventivni pregledi članica, a planira se još nekoliko radionica u suradnji sa HZZO – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Uz prigodan program, održana je i izložba “Za babičinim stolom” te prezentacija i degustacija “zdiganih krumpirovi štrukli s koščicama od tikve”, koji su u procesu zaštite izvornosti proizvoda. Programu su nazočili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, koji je u ime Općine Sračinec svim ženama čestitao praznik. Na izlasku iz dvorane načelnik i predsjednik vijeća žene su darivali maćuhicama.

Kulturni program nastavljen je u nedjelju, kada su na pozornicu stupili Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš, s izvedbom predstave “Beba”, u sklopu 14. Tjedna smijeha u organizaciji Kerekesh teatra.