Bogat program Dana svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom

U Svibovcu Podravskom se tradicionalno slavi blagdan zaštitnika mjesta, svetog Benedikta. Obično je to vikend koji se veže uz sam blagdan koji se slavi 11. srpnja, a tako je bilo i proteklog vikenda. Bila je to prilika da se predstave udruge koje djeluju u Svibovcu Podravskom, ali i da se ugoste mnogobrojni prijatelji.

– Već devetu godinu održavaju se Dani svetog Benedikta u ovakvom obliku, sa smotrom folklora i ostalim manifestacijama. Ove će godine na našoj maloj svečanosti sudjelovati oko 400 sudionika, što dokazuje da su naše udruge i društva vrlo aktivni. Uz organizatore iz KUD-a Benedikt i Udruge Črepičar imamo vrlo aktivne vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski, a moram se pohvaliti i rezultatom našeg NK Svibovec Podravski koji je prvak lige u kojoj se natječe. Prilika je ovo i za osvrt na projekte koji su realizirani od prošlogodišnjeg Benediktova – rekonstrukcija cesta, nastavak izgradnje kanalizacije, uređenje centra mjesta, posađen je drvored… Uz sve to u planu su i novi projekti, a tu prije svega mislim da premještanje škole iz stare zgrade u zgradu bivšeg Doma kulture. Mi sve radimo kao tim, uz načelnika Božidara Novoselca, tu su i vijećnici Vijeća mjesnog odbora, vijećnici Općinskog vijeća i naravno zaposlenici Općine Sračinec. Politikantstva je dosta za vrijeme predizborne kampanje, sada je vrijeme za pravi rad u suradnji svih koji žele dobro mještanima Svibovca Podravskog i općine Sračinec. – rekao je zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Od mnogobrojnih događanja istaknuli bismo Svibovski sejem na kojem su udruge izložile svoje ručne radove, vatrogasci su pokazali svoju opremu i vještinu u gašenju požara, održana je revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. I ove se godine moglo degustirati Svibovske štrukle i zlevke za koje su se pobrinule žene iz Svibovca pod koordinacijom Branke Bešenić.

Smotra folklora bila je izvrsno posjećena, a nastupili su: KUD BENEDIKT, KUD “ZORA” PIŠKOREVCI, KUD PRSTEN VARAŽDIN, KUD PETRIJANEC, ACAPELLA KUD-A ZAVIČAJ SRAČINEC, KUD VOĆA DONJA VOĆA, KUD “LEDINA” GAŠINCI i KUD REMETINEC.

Na svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Svibovec Podravski, koju je vodio predsjednik Žarko Španić, dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u razvoju i promociji Svibovca Podravskog Branku Crnčecu. Za nesebičnu pomoć u radu KUD-a Benedikt zahvalnica je dodijeljena Rudolfu Kiriću.

Duhovni dio programa odvijao se u obnovljenoj kapelici svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom svetim misama u subotu i nedjelju.

Za zabavni program pobrinuli su tamburaši koji su nastupili pod šatorom koji je organizirao Le Tresor Caffe – u subotu Luđaci, a u nedjelju Prvi srakarski tamburaši.