BOŽIĆ U SRAČINCU

VeĆ četvrtu godinu za redom, Udruga žena „Preslica“ iz Sračinca organizirala je manifestaciju „BožiĆ v Sračincu“, koja je održana 12. i 13. prosinca u velikoj dvorani Doma kulture Sračinec. Dva dana bila su puna raznovrsnih sadržaja. Tokom cijelog dana posjetitelji su mogli razgledati prodajnu izložbu, na kojoj su svoje ručne radove i božiĆne dekoracije predstavili najmlađi iz dječjeg vrtiĆa „Zeko“ iz Sračinca, Učenička zadruga „Zvir“, hobisti, obrtnici i udruge sa područja varaždinske županije, dok su u večernjim satima za posjetitelje organizirani prigodni kulturno-umjetnički programi.
Tako su u subotu, 12. prosinca, svoj nastup održala kulturno-umjetnička društva iz OpĆine Lipovljani, a svojim nastupom goste su oduševili KUD „Lipa“ iz Lipovljana, KUD „Češka beseda“ – češka nacionalna manjina, KUD „Karpati“ – ukrajinska nacionalna manjina, KUD matice slovačke te MPZ „Lira“ iz Lipovljana.
U nedjelju, 13. prosinca, posjetiteljima su se svojim nastupom predstavili članovi dječjeg vrtiĆa “Zeko“ iz Sračinca, dječji folklorni ansambl „Varteks“ iz Varaždina, KUD „Zavičaj“ iz Sračinca te KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca.
Poseban doživljaj bio je nastup manekenki modne agencije „MK“, koje su nastupile u modelima kreatorice Ljubice DujmiĆ iz Slavonskog broda.
Da nitko ne bude žedan i gladan, pobrinule su se članice Udruge žena „Preslica“.

Autor: k.l.