Božić v Sračincu i druga događanja proteklog vikenda

Proteklog je vikenda, kada je obilježena i treća nedjelja Adventa, u Sračincu održano više kulturnih događaja. U subotu je održana tradicionalna manifestacija “Božić v Sračincu” koja je već došla do jubileja – deset godina uzastopnog održavanja. U velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu cijeli su dan posjetitelji mogli razgledati prodajnu izložbu ručnih radova, božićnih ukrasa i božićnih kolača. U prijepodnevnima satima na pozornici su se predstavila djeca iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec koja su izvela božićne pjesme. Poslijepodne je došao red na “Raspjevani Sračinec” – pjevačice i pjevače iz Osnovne škole Sračinec koji su pokazali svoj glazbeni talent. Nastupila je i folklorna skupina OŠ Sračinec. Navečer je održana Dramska večer na kojoj su nastupili domaćini iz Udruge žena Preslica, Komedijaši iz Stažnjevca i Udruga žena Reka.

– Ove smo godine na Božiću v Sračincu imali oko 20 izlagača, uglavnom s područja Varaždinske županije. Želja nam je bila predstaviti dekorativne predmete i ukrase pretežno iz naše županije. Prvi put imamo izložbu kolača “Za božićnim stolom” gdje su pokazani božićni kolači kako su se radili od davnine, pa sve do modernijih slastica iz vremena u kojem živimo. – izjavila je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

U nedjelju je u župnoj crkvi u Sračincu održan prvi Adventski koncert koji su organizirali članice i članovi KUD-a Zavičaj Sračinec, vokalnog sastava Acapella. Uz njih je nastupila Ženska klapa Angeluš iz Cestice, Muški vokalni ansambl župe Križovljan i Vokalni sastav Pajdašice iz Ludbrega. Na rasporedu su bila klasična djela i hrvatski božićni napjevi.

Treća Večer poezije održana je također u nedjelju, ovaj put u novouređenom domu kojim se koristi Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski. Kao i dva puta do sada, organizatorica je bila pjesnikinja iz Sračinca Snežana Liber, a predstavljeni su autori s područja općine Sračinec i obližnje Cestice. Ovaj je susret imao i humanitarni karakter – prikupljana su sredstva za pomoć obitelji djevojčice Ane koja je teško bolesna, a inače je članica literarne sekcije Osnovne škole Sračinec koju vodi profesorica Mirela Briševac.

 

 

Božić v Sračincu, Adventski koncert, Večer poezije

Posted by Općina Sračinec on 14. prosinca 2015