Božić v Sračincu oduševio sve!

Jučer je na prostorima Doma kulture u Sračincu održana tradicionalna adventska manifestacija Božić v Sračincu. Kao i svih prethodnih godina, za ovaj je događaj zaslužna Udruga žena Preslica iz Sračinca, koja nesebično ulaže trud u mnogobrojne manifestacije povodom Uskrsa, Miholja i Božića. Udruga djeluje prije svega s ciljem očuvanja starih običaja, izvornog srakarskog govora, na izradi ručnih radova i svega vezanog za tradiciju.

– Jedanaestu godinu zaredom Udruga žena Preslica na svoj način želi sumještanima čestitati Božić. Ono najbolje što znamo je pred vama – prodajna izložba gdje su izloženi božićni ukrasi i druge rukotvorine. Imamo odličnu suradnju s Dječjim vrtićem Bambi iz Sračinca, kao i s Osnovnom školom Sračinec, tako da oni svake godine na našem zajedničkom Božiću v Sračincu nastupe i predstave se kroz pjesmu i ples. Ove godine iz Dječjeg vrtića Bambi nastupa dramska skupina Zvjezdice, djeca iz Osnovne škole će pjevati božićne pjesme, a nastupit će i njihova folklorna grupa. Posebnost je da ove godine imamo po prvi put puštanje balona s božićnim čestitkama koje su napisala djeca za odrasle. – rekla nam je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

Osim spomenutih programa nastupile su i dramske grupe Klaruš iz Maruševca te Dramska grupa Udruge žena Preslica. Ove godine po prvi su put prikazane i žive jaslice koje su osmislili i pokazali članovi Dramske grupe Kaj te briga mi iz Petrijanca.