Brojni programi uz Dane Miholja

U nedjelju 29. 9. slavi se zaštitnik župe Sračinec, sv. Mihael arkanđeo, ujedno i Dan Općine Sračinec. Već tradicionalno oko tog dana Općina Sračinec organizira razna sportska i kulturna događanja, a župa vjerska.

U srijedu u 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu predstavlja se zbirka pjesama “Dvije duše” autorice Snežane Liber iz Sračinca. U četvrtak 26. rujna od 18 sati, istom mjestu nastupit će školarci i vrtićarci iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Istog dana od 19 sati počinje trodnevna duhovna obnova u crkvi sv. Mihaela arkanđela vodi fra. Goran Malenica.

U petak je od 17 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređene svlačionice NK “Podravca” u Svibovcu Podravskom, a u 18 sati u Domu Kulture u Sračincu počinje svečana sjednica Općinskog vijeća. Najzabavnije će biti u večernjim satima pod šatorom na terenima NK Sračinec, gdje nastupa poznata grupa “Magazin”.

U subotu u 10 sati počinje teniski turnir i sportsko druženje braniteljskih udruga. Od 16:30 na terenima NK Sračinec igra se prvenstvena utakmica I. ŽNL Varaždin između seniorskih selekcija Nogometnog kluba “Sračinec” iz Sračinca i Nogometnog kluba “Nedeljanec” iz Nedeljanca. U 17 sati kreće defile folklornih društava, a od 19 sati “Međunarodna smota folklora” pod šatorom. Za subotnju zabavu pobrinut će se Zlatko Pejaković.

Tradicionalni “Placa na Gmajni” održat će se u nedjelju od 9 sati prezentacijom starih zanata i obrta, degustacijom izložbama radova i rukotvorina, na površinama ispred Doma kulture Sračinec, uz nastup gostiju iz Slovenije te sedam županija iz Republike Hrvatske. Od 10 sati je kuhanje srakarskog gulaša, a u isto vrijeme na dječjem igralištu “Velika graba” počinje izložba malih životinja.

U 11 sati u crkva sv. Mihaela arkanđela u Sračincu počinje svečana sveta misa koju predvodi biskup Josip Mrzljak. Uz brojne druge zanimljive programe od 14 sati pod šatorom počinje zabavni program uz glazbu “Faringaša”.

 

Program Dana Miholja 2013.