Članovi DVD-a Svibovec Podravski djeci predstavili svoj rad

Članovi DVD-a Svibovec Podravski, jedine vatrogasne udruge na području Općine Sračinec, nastavili su sa svojim edukativnim akcijama. Ružno vrijeme spriječilo ih je da za to iskoriste svibanj, mjesec zaštite od požara pa su za akciju iskoristili jedan od prvih lijepih dana u lipnju. Posjetili su dječji vrtić “Bambi” i Osnovnu školu Sračinec.

– U dječjem vrtiću djeci i njihovim tetama na razumljiv smo način objasnili što treba napraviti u slučaju izbijanja požara, koga nazvati, što se smije a što ne. Nakon toga smo u suradnji s Osnovnom školom Sračinec na igralištu postavili svoja vozila i zainteresiranoj djeci pokazali svoj rad. Demonstrirali smo opremu našeg navalnog vozila i postupke vatrogasaca prilikom izlaska na intervenciju. Jedan je vatrogasac pokazao i način ulaska u vatru, kompletno opremljen zaštitnim vatrogasnim odijelom i dišnim aparatom što je posebno zainteresiralo djecu. Djeca u školskoj dobi već mogu pristupiti u članstvo DVD-a pa je ovo i svojevrsna motivacija svoj djeci da zavole vatrogastvo i priključe nam se. Već od šest godina starosti može se postati članom, do 12 godina starosti su pioniri, od 12 do 16 godina imamo vatrogasnu mladež, a stariji od 16 godina već mogu biti dio prve muške A ekipe i nakon obuke postati operativni članovi društva. – istaknuo je Marijan Videc, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski.

Kroz mjesec svibanj koji je posvećen zaštiti od požara, članovi DVD-a Svibovec Podravski bili su posebno aktivni, pa su između ostalog obavili provjeru svih hidranata na području Općine Sračinec i obavijestili nadležne o eventualnim potrebnim popravcima.