Dani Miholja 2011. završeni Placom na gmajni

U nedjelju su završeni Dani Miholja, proslava dana Općine Sračinec. Od jutra na prostoru oko Doma kulture smjestili su se izlagači na etno sajmu. Udruge s područja općine predstavile su svoje aktivnosti, a u goste su stigle i mnogobrojne udruge iz susjednih županija. Kako je istaknula Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica koja je najzaslužnija za organizaciju ove manifestacije, na Placu na gmajni sudjelovalo je 40-tak izlagača iz četiri županije. Iz godine u godinu i ova manifestacija raste pa se prostor oko Doma kulture čini sve manjim i vjerojatno će uskoro postati nedostatan.

 

Još prije svitanja (od 4 ujutro) počela je priprema “srakarskog gulaša“. Činjenicu da na području općine Sračinec žive neki od najboljih hrvatskih kuhara trebalo je nekako iskoristiti. Zato su oni “uposleni” na pripremi gulaša koji se kuhao u velikom loncu pored Doma kulture. Šteta je što nije moguće tehnologijom prenijeti taj zamamni miris koji se širio oko njih.

 

Prvo je ovo pripremanje ovakvog gulaša, a po svemu sudeći moglo bi postati lijepom tradicijom. Trinaest kuharica i kuhara predvodili su višestruko nagrađivani šefovi kuhinja Damir Crleni i Anđelko Levanić. Gulaš je nakon pripreme besplatno podijeljen sudionicima “Placa” i svim gostima. A gostiju je bilo više nego i jedne godine do sad – među njima i Radimir Čačić, počasni građanin Općine Sračinec, koji gotovo svake godine pohodi događanja povodom Miholja.

 

Poslijepodne je na sportskim terenima održana i ženska nogometna utakmica, a večer je bila rezervirana za glazbu – Ivicu Pepelka i glazbeni sastav Casablanca iz Sračinca te izvrsnu ugostiteljsku ponudu tvrtke Translog Sračinec.

 

Više fotografija pronađite u Foto galeriji