Dani Miholja 2015. uz brojne programe

Tradicionalna manifestacija “Dani Miholja” ove će godine trajati deset dana – od nedjelje 20. rujna pa sve do utorka 29. rujna kada se i slavi Dan Općine Sračinec i blagdan zaštitnika župe Sračinec sv. Mihaela arkanđela. Mnogobrojna kulturna, sportska, duhovna, politička i zabavna događanja u Općini Sračinec prilika su da svatko pronađe nešto što ga zanima i privlači.

Kulturna događanja

Najbrojnija događanja na Danima Miholja biti će ona iz domene kulture. Tako će u srijedu 23. rujna u 19 sati u Domu kulture u Sračincu biti održana promocija zbirke pjesama “Srakarski spominek” Snežane Liber.

Idući dan, u četvrtak, na istom se mjestu održava se Dječji dan gdje će se predstaviti djeca iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec i Osnovne škole Sračinec. Ovaj program počinje u 18 sati.

Možda i najatraktivniji događaj već je tradicionalno velika povorka folklornih društava od Osnovne škole do Doma kulture koja će se i ove godine održati u subotu, 26. rujna s početkom u 17 sati. Nakon povorke u Domu kulture održat će se velika smotra folklora pod nazivom “Folklorna razglednica” s domaćim folklorašima i mnogobrojnim gostima.

Treba istaknuti i koncert mezzosopranistice Sofije Cingule koja će pjevati uz pratnju župnog zbora u crkvi sv. Mihaela arkanđela 29. rujna s početkom u 18 sati.

Zabava

Općina Sračinec se pobrinula da zabavna događanja i ove godine budu prilagođena velikom broju posjetitelja. Tako će u petak 25. rujna s početkom u 20 sati početi zabavni program u zvijezdu večeri – Harisa Đinovića. Večernji programi održava se u velikom šatoru na sportskim terenima u Sračincu. Na istom mjestu u subotu 26. rujna u 21 sat nastupit će Miroslav Škoro, a u nedjelju 27. rujna u 20 sati počet će “Noć kazališta, smijeha i zabave” uz nastup Kerekesh teatra i sastava P.S.T. Sračinec te bogatu ugostiteljsku ponudu.


Plac na Gmajni

Najoriginalniji dio proslave Miholja je “Plac na Gmajni”. Ova manifestacija tradicionalno se održava nedjeljom, ove godine 27. rujna. Na prostorima oko Doma kulture Sračinec bit će velika izložba tradicionalnih radova i rukotvorina, predstavljanje rada ŠRK Sračinec, kuhanje “srakarskog gulaša” koji će biti besplatno podijeljen posjetiteljima, izložba malih domaćih životinja, nastup Trakošćanskih streličara, kuburaša iz Maruševca i još mnogo toga. Ovaj dan nikako nemojte zaobići Sračinec.

Sport

Sportska događanja počinju u nedjelju 20. rujna kada će se na jezeru Kocinka održati Ribički kup Općine Sračinec u lovu ribe na plovak u organizaciji ŠRK Sračinec. U subotu 26. rujna održat će se memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule branitelje u organizaciji UDVDR Klub Sračinec na pomoćnim terenima NK Sračinec od 10 sati. U nedjelju 27. rujna u 16:30 počinje prvenstvena nogometna utakmica II. ŽNL – Zapad Varaždin između NK Sračinec i NK Svibovec Podravski na terenu NK Sračinec. Na istom mjestu u ponedjeljak 28. rujna u 17 sati snage će odmjeriti nogometaši veterani NK Sračinec i NK Mladost iz Biškupca. Treća nogometna utakmica na rasporedu je u utorak 29. rujna kada u goste nogometašima NK Sračinec dolaze igrači slovenskog NK Zavrč iz Zavrča. Ovaj klub član je I. nogometne lige Slovenije.


Duhovni program

Prije blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika Župe Sračinec, u župnoj će se crkvi održavati duhovna obnova koju će predvoditi sestra Biserka Jagunić. Prvi termin je u petak 25. rujna u 18 sati, a nastavlja se u isto vrijeme u subotu, ponedjeljak i utorak.

Sveta misa na sam blagdan 29. rujna održat će se u 8 sati u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu, a u 11 sati istog dana počinje svečana misa koju će predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Politika i gospodarstvo

Glavna događanja održat će se u petak 25. rujna. Prvo će u 16:30 izaslanstva Općinskog vijeća, načelnik i njegov zamjenik položiti vijence na mjesnim grobljima u Sračincu i Svibovcu Podravskom. U 16:45 održava se svečano razgledavanje novouređenih objekata Vatrogasnog doma, TKIC-a i crkve sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom te objekta Udruge umirovljenika u Sračincu. U 17 sati će posjetiti pogon tvrtke Hermes International d.o.o. u Zoni proizvodne namjene u Sračincu.

U 18 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu počinje svečana sjednica Općinskog vijeća uz prigodan kulturno-umjetnički program.

Detaljan program preuzmite OVDJE.