Djeca iz Bambija stekla prijatelje u Indiji

Skupina Bombončići iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec ove se pedagoške godine uključila u projekt Say Hello to the World, pod vodstvom FINI zavoda Radeče. U ovom projektu sudjeluje s vrtićem iz Indije Cambridge Montessori Pre School. Sudjeluje se preko posebno izrađene aplikacije My Hello koja omogućuje komunikaciju s odgajateljima i djecom iz Indije, objavu fotografija, dogovaranje susreta.

Na kraju projekta vrtić dobiva certifikat Tolerantni vrtić, a mentori priznanje o sudjelovanju u međunarodnom projektu. Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su predložene kroz program PET PRSTIJU: 1. Prst – To sam ja, 2. Prst – Ja i moja obitelj, 3. Prst – Ja i moj vrtić, 4. Prst – Ja i moje mjesto, 5. Prst – Ja i moja država.

– Svojim novim prijateljima djeca su se predstavila na engleskom jeziku, otpjevala pjesmicu uz pokrete “Hello, hello”, izvela najdraže gimnastičke figure te pokretnu igru “Vu Sračincu je kućica”. Naučili su pozdrave bok i namaste. Djeca iz Indije su se predstavila pomoću plakata svojih osobnih karti te su na engleskom jeziku ispričala koje osobine ih krase. Veliko uzbuđenje i veselje je vladalo s obje strane tijekom online javljanja te su djeca na kraju zaključila da je bilo, njihovim riječima izrečeno, predobro. Naši Bombončići u provođenju ovih aktivnosti imaju punu podršku svojih obitelji, prijatelja,  brojnih udruga koje djeluju u Sračincu, kao i Općine Sračinec te im se ovim putem od srca zahvaljujemo, – poručuju iz DV Bambi Sračinec.