Djeca OŠ Sračinec dan svoje škole provela – na nogama

Djeca svih razreda Osnovne škole Sračinec jučer su aktivno provela svoj Dan škole. Svi zajedno posjetili su Područnu školu u Svibovcu Podravskom, obišli značajna mjesta u Svibovcu i to sve – pješice. Skupilo se tu dosta pješačenja, nešto manje od deset kilometara.

– Oduševljen sam što se nastavlja tradicija obilježavanja Dana škole. Ovo druženje u prirodi nešto je prekrasno za djecu, pogotovo što djeca iz Sračinca pješice dolaze u Svibovec. To je tradicija koje se sjećam i ja iz svojih osnovnoškolskih dana prije četrdesetak godina. Djeci je pripremljen zanimljiv program u Područnoj školi, a posjetit će i znamenitosti u Svibovcu Podravskom – od vatrogasnog doma, koji je uređen u suradnji Općine Sračinec i Ministarstva gospodarstva, zgrade TKIC-a, Turističko kulturno informativnog centra gdje su predstavljene rukotvorine udruge Črepičar, sve do najstarije zgrade na području općine Sračinec, kapelice svetog Benedikta gdje će im župnik Siniša Dudašek ispričati nešto o povijesti kapelice. Na kraju će djeca posjetiti gospodarstvo i radionicu Šoković gdje će moći vidjeti kako nastaju kamene skulpture. Majstor Igor Šoković pokušat je djecu zainteresirati za ovo lijepo zanimanje. – nije krio svoje zadovoljstvo načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Djecu su zainteresirala vozila i oprema DVD-a Svibovec Podravski, koji je jedino vatrogasno društvo na području Općine Sračinec.

– U sklopu mjeseca zaštite od požara, tradicionalno radimo sve uobičajene poslove, pregled opreme, čišćenje i održavanje hidranata, informiranje građana i sve druge preventivne poslove. Danas imamo i Dan otvorenih vrata gdje su nam u posjeti bila djeca Osnovne škole Sračinec. Djeci smo pokazali opremu, vozila, a iskoristili smo priliku i da ih pozovemo da nam se priključe, naime već od šest godina starosti mogu postati mali vatrogasci. Djelujemo u više kategorija od najmlađe djece do muške i ženske ekipe odraslih. Imamo čak tri odjeljenja mladeži, a sveukupno nas ima oko 70. – rekao nam je Marijan Videc, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski.