Djeca OŠ Sračinec uče plivati, s njima i mlada vrhunska plivačica

Već devetu godinu zaredom održava se škola plivanja za djecu trećeg razreda. Škola se održava na varaždinskim bazenima, a cjelokupni program financira Općina Sračinec iz svojeg proračuna.

– Ove školske godine u školu plivanja na varaždinskim bazenima uključeno je 74 učenice i učenika naše Osnovne škole Sračinec. Koliko čujem, a informiram se svaki dan, jako dobro napreduju i vjerujem da će do kraja obuke gotovo svi postati plivači. Oni koji to ipak ne budu uspjeli, imat će priliku za to na školi u prirodi gdje ćemo isto imati učitelja plivanja. Uz školu plivanja organiziramo za djecu i predavanja o kodeksu ponašanja na vodi i smatram to izuzetno važnim kao prevenciju bilo kakvih nesreća. – izjavila je ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec.

Zanimljivo je da je na školi plivanja zajedno sa svojim prijateljima iz razreda sudjelovala i mlada perspektivna plivačica Leona Juriša. Ona je rođena 2007. godine, učenica je 3. razreda OŠ Sračinec, a plivanjem se aktivno bavi već četiri godine. Trenutno nastupa u kategoriji mlađih kadetkinja, pliva za PK Barok Varaždin, a trenira 4-5 sati tjedno. Svoje najveće uspjehe ostvarila je nedavno na regionalnom prvenstvu Hrvatske u Sisku gdje je u svojoj kategoriji osvojila dvije zlatne, pet srebrnih i dvije brončane medalje. No, njeni najbolji rezultati tek se očekuju.

 

 

– Iz godine u godinu osjećam sve veće zadovoljstvo djece i njihovih roditelja kada dobiju informaciju da će počinje škola plivanja. To nam potvrđuje da je ovaj projekt pogođen i da radimo nešto stvarno korisno. Za nas kao Općinu izuzetno je važno da djeca budu obučeni plivači i kao takvi sigurni. – prilikom susreta s djecom na varaždinskim bazenima rekao je načelnik Općine Božidar Novoselec.