Dječje vijeće Općine Sračinec pohvaljeno za organizaciju biciklijade

U Opatiji je nedavno održan 14. Susret dječjih vijeća, na kojem su prisustvovala djeca vijećnici iz dvadesetak gradova i općina Hrvatske.  Od uzvanika, susretu su nazočili pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat-Dragičević, predsjednica Saveza DND Hrvatske Aida Salihagić Kadić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj i mlade Maja Vučinić Knežević te lokalni dužnosnici Opatije i Primorsko-goranske županije.

Okupljanje u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, održano je pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

Na susretu je Dječjem vijeću Općine Sračinec dodijeljena pohvala za najoriginalniji projekt na natječaju “Naj-projekt Dječjih vijeća Hrvatske 2018. godine”. Ovaj natječaj ističe projekte kojima se pridonosi razvoju dječje participacije u lokalnim zajednicama, a Dječje vijeće Općine Sračinec sudjelovalo je s projektom biciklijade, koja se tradicionalno održava povodom Međunarodnog dana obitelji.