Dječji vrtić Bambi Sračinec proslavio rođendan

Danas je malom prigodnom svečanošću u Dječjem vrtiću Bambi Sračinec proslavljen rođendan vrtića. Ovaj dječji vrtić, sa sjedištem u Novom Marofu, slavi šestu godinu poslovanja, a u Sračincu je dvije godine.

Djeca su se pripremala za ovaj događaj, baš kao da slavi jedan od njih, a u posjete im je došlo malo izaslanstvo Općine Sračinec, predvođeno načelnikom Božidarom Novoselcem te žene Udruge Preslica. Načelnik Općine čestitao je djeci i tetama njihov praznik i darivao ih prigodnim poklonima. Gošće iz Udruge žena Preslica pripremile su posebno iznenađenje – darivale su vrtić dječjim narodnim nošnjama. Djeca će ubuduće moći na svim priredbama nastupati u malim nošnjama. Izrađeno je deset muških i deset ženskih nošnji, izradile su ih žene iz Udruge Preslica, a materijal je financirala Općina Sračinec.

Vrtić posluje u neadekvatnom prostoru montažnog objekta, a kako je Sračinec jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj koja bilježi pozitivan odnos nataliteta i mortaliteta, jasno je da zaslužuje i novi vrtić. Načelnik Novoselec istaknuo je kako vjeruje da će radovi na izgradnji nove moderne zgrade započeti već iduće godine. Projekti su gotovi, čeka se izvor financiranja, Općina ovako veliki objekt naravno ne može financirati iz vlastitih skromnih izvora.

Kako i priliči svakom rođendanu koji se slavi u vrtiću, otpjevane su prigodne pjesme i ugašena je svijeća na torti. A torta je bila za prste polizati!