Dok se obnavlja vrtić, djeca u školi

U tijeku su radovi obnove Dječjeg vrtića Bambi u Sračincu koji temeljitu obnovu treba već neko vrijeme. Kriza, u kojoj se nalazi naša zemlja, uzrok je da radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića još nisu započeli, a postojeću montažnu zgradu vrijeme je već nagrizlo.

“S obzirom da je postojeća zgrada bila neadekvatno izolirana, aplicirali smo projekt obnove u sklopu programa obnove zgrada radi povećanja energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva. U tu nam je svrhu dodijeljeno oko 111.000 kn Unutarnji radovi obuhvaćaju uređenje parketa, instalacija struje, svjetala, soboslikarske i ličilačke radove, a ono što je najvažnije je svakako nova termo fasada i stolarija. Sanira se i krovište koje je na nekim mjestima prokišnjavalo. Za radove je iskorišteno vrijeme kada nema nastave u OŠ Sračinec, a zahvaljujemo ravnateljici Lidiji Valec koja je omogućila da vrtićka djeca budu smještena u školu dok se njihov vrtić uređuje.

Ukupna investicija za uređenje vrtića je oko 200.000 kn, koje, uz sredstva Ministarstva, osigurava Općina Sračinec, a u uređenju sudjeluju i ljudi zaposleni preko programa javnih radova koji obavljaju ličilačke i parketarske poslove. Njihovim angažiranjem i direktnom nabavom materijala ostvarene su značajne uštede. Treba na kraju naglasiti i to, da obnova postojećeg vrtića ni na koji način ne utječe na projekt izgradnje nove zgrade. Sigurni smo da ćemo iduće godine početi s izgradnjom, uz pomoć EU fondova, Ministarstva i vlastitim sredstvima. ” – istaknuo je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec, koji je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem posjetio vrtić.