Domjenkom završeni javni radovi u Općini Sračinec

Šesnaest zaposlenika radilo je u Općini Sračinec kroz šest mjeseci, u okviru programa zapošljavanja za javne radove koje zajednički financira Hrvatski zavod za zapošljavanje i Općina Sračinec. Poslovi su obuhvaćali održavanje javnih površina, uređenje okoliša i uobičajene poslove javnih radova. No ova je grupa bila po nečemu posebna – zaposlene su i osobe sa specifičnim znanjima i iskustvom u parketarskim i ličilačkim radovima. Tako su u sklopu ovog programa, obnovljene gotovo sve društvene prostorije kojima upravlja Općina, od sportskog centra u Sračincu i Svibovcu Podravskom, zgrade Općine pa do sveobuhvatnog uređenja dječjeg vrtića u Sračincu. Na ovaj način Općina je uštedjela značajna sredstva, jer je za sve ove poslove morala financirati samo materijal. Uz ove komunalne radove, zaposlenici su obilazili stare i nemoćne osobe na području općine i pomagali im u svakodnevnim obavezama koje ne mogu obaviti sami. To je obuhvaćalo i čišćenje prostorija, pranje rublja, odlazak u dućan, ljekarnu i slično.

Nakon završetka programa zapošljavanja zaposlenici su izrazili svoje zadovoljstvo obavljenim poslovima na prigodnom domjenku na kojem je najveće iznenađenje bila torta – vjerna replika zgrade Općine Sračinec.

– Riječ je uglavnom o osobama koje su duže vrijeme prijavljene u evidenciju nezaposlenih. Znamo da osobe bez posla osim sredstava za život, mogu izgubiti i samopouzdanje i osjećaj da su korisni. Ovaj susret, odnosno mali domjenak, organizirali su samostalno, bez našeg utjecaja, što dokazuje da su i oni zadovoljni svojim radom te doprinosom općini i društvu koji su dali u ovih šest mjeseci. Na kraju želim zahvaliti ravnateljici HZZ-a Varaždin Jasenki Hutinski te njezinim kolegicama Nikolini Trojko, Branki Šaško i Blaženki Pajtlar s kojima iz godine u godinu imamo izvrsnu suradnju. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.