Dravska ulica u Sračincu uskoro uređena

U toku su radovi na uređenju kanalizacije u Sračincu, konkretno u Dravskoj ulici koja vodi od Sračinca do Svibovca Podravskog. Projektnu dokumentaciju i radove na uređenju ceste financira Županijska uprava za ceste, a osim ugradnje kanalizacije odrađuje se i kompletno uređenje ostale infrastrukture koja se nalazi pod kolnikom ove županijske ceste (vodovod, plin…) kao i zamjena niskonaponskih stupova i skora instalacija javne rasvjete. Projektom je predviđeno proširenje kolnika s izgradnjom pješačkih i biciklističkih staza, uređenjem zelenila itd. Prilikom projektiranja osobita je pažnja poklonjena osiguranju što veće sigurnosti prometa, ova prometnica naime prolazi pored dječjeg vrtića, odvojak vodi do gospodarske zone, a i Svibovec već ima više od 1.000 stanovnika koji ovu prometnicu svakodnevno koriste.

– Dinamika radova na uređenju prometnice ovisi o brzini radova na izgradnji kanalizacije. U ovom trenutku dovršeni su radovi do malo iza dječjeg vrtića, a do prepumpne stanice ostaje još dvjestotinjak metara. Sveukupna dužina novouređene ceste bit će oko 1.500 m (od centra Sračinca do derivacionog kanala HE Varaždin) – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

Za cjelovito uređenje kanalizacije na području Općine Sračinec predviđeno je oko 20 milijuna kuna, a radovi će teći u skladu s priljevom sredstava iz Hrvatskih voda.