Dva dana prepun Dom kulture za “Božić v Sračincu”

Božić v Sračincu naziv je manifestacije koja se prije božićnih blagdana održava u Sračincu, ovaj put u proteklu subotu i nedjelju. Oba ova dana u velikoj dvorani Doma kulture održan je Božićni sajam na kojem su izloženi ručni radovi i božićne dekoracije koje su posjetitelji po povoljnim cijena mogli kupiti. Predstavili su se pojedinci i udruge iz Sračinca i okolice.

U subotu poslijepodne u istom je prostoru održana prva priredba na kojoj su posjetitelji, koji su dvoranu popunili do zadnjeg mjesta, mogli poslušati božićne pjesme u izvođenju djece iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec, KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta i Križarice iz Cestice.

Priredba u nedjelju započela je božićnim pjesmama u izvođenju pjevačke grupe Preslica i uz pratnju tamburaša. Program drugog dana “Božića v Sračincu” ponovno je privukao veliki broj gledatelja među kojima su se našli i brojni navijači. Održano je naime natjecanje pjevača amatera iz osnovne škole Sračinec. Mali (i malo veći) pjevači izvodili su uglavnom božićne pjesme, sve u skladu s nazivom priredbe. Na natjecanju je pobijedila Samanta Gran, a treba pohvaliti i sve ostale pjevače koje vodi profesor Zdravko Nemec.

Za kraj su zabavnim nastupom publiku do suza nasmijale glumice iz dramske grupe Udruge žena Preslica. Ova je udruga bila i glavni organizator ove, već tradicionalne manifestacija, za što zaslužuju same pohvale.

 

 

Više fotografija pronađite u foto galeriji.