Dvjestotinjak djece na Otvorenoj zabavnoj školi nogometa u Sračincu

Jučer je u Sračincu započela s radom Otvorena zabavna škola nogometa, koja je već prvi dan okupila dvjestotinjak djece iz Općine Sračinec i okolnih mjesta. Ova škola, iako nosi naziv “nogometna” mogla bi se prije opisati kao univerzalna škola sporta u kojoj je nogomet samo jedan od segmenata. Za rad s djecom zaduženi su licencirani treneri, a djeca su podijeljena u grupe i kružno prolaze kroz postavljene “stanice” na kojima provode različite oblike tjelesne aktivnosti.

“Otvorena zabavna škola nogometa ove godine u Hrvatskoj kreće iz Sračinca. Hvala svoj djeci i roditeljima koji su došli, hvala Općini i NK Sračinec koji su sve ovo omogućili.” – istaknuo je Velimir Suban, pokretač ove škole.

“Oduševljen sam da ovakvom manifestacijom možemo obilježiti tjedan ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Općina Sračinec uvijek si daje zadatak da stvori uvjete za djelovanje udruga, a tako je i s ovim sportskim centrom koji je na raspolaganju djeci i sportašima. No samo stvaranje uvjeta nije dovoljno, jer ako nemate ljude koji će pokrenuti aktivnosti, sve je  uzaludno. Zato hvala svim trenerima, volonterima, a posebno pohvaljujem Tomislava Križanca i Marinka Habulana koji su sve ovo pokrenuli. Posebno me veseli da se u akciju prvi put uključuju i djeca s posebnim potrebama Centra Tomislav Špoljar za što zahvaljujem  ravnatelju Marinu Vučiću.” – istaknuo je u svojem obraćanju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

 

Školu nogometa otvorila je saborska zastupnica i Predsjednica odbora za europske integracije Varaždinske županije Natalija Martinčević – “Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju organiziran je niz svečanosti, posebno se zahvaljujem načelniku Novoselcu što je i ovaj predivan program uključen u program proslave dana ulaska u EU. Ovo je jedna lijepa manifestacija u kojoj se spaja iskustvo i mladost kroz sport, koja ima inkluziju svih grupacija i zbog toga bih posebno željela pohvaliti sve organizatore. Želim vam uspješnu školu i puno dobre zabave!”

Škola nogometa održava se na nogometnom igralištu NK Sračinec, a na rasporedu je pet dana po četiri sata sportskih i zabavnih aktivnosti za djecu od 6 do 12 godina.

Više fotografija pronađite u foto galeriji.