Emanuel Šprem iz Sračinca postao juniorski prvak Europe!

Povodom 15. godišnjice kluba FC Kovačić, u Areni Varaždin održane su Svjetske igre borilačkih sportova, koje su u Varaždin dovele više od 500 boraca iz cijelog svijeta.

Među njima, za nas najznačajniji rezultat postigao je Emanuel Šprem, koji je u svojoj kategoriji do 75 kilograma osvojio titulu juniorskog proamaterskog prvaka Europe u kickboxingu, po WMAC federaciji.

Njegova borba bila je i finalna borba natjecanja, a pobjednik je odlučen tek u dodatnoj rundi, jer je prvi pet rundi bilo izjednačeno. Na kraju je pobjeda pripala Emanuelu, koji je u svojoj desetak godina dugoj borilačkoj karijeri osvajao brojne turnire i naslove prvaka u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a jedan je od najperspektivnijih boraca iz škole FC Kovačić. 

Među prvima čestitali su mu načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, te zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić. FC Kovačić će povodom dana Općine Sračinec biti dodijeljena zahvalnica za uspješan rad.

Nakon proglašenja pobjednika i završetka Svjetskih igara borilačkih sportova, Siniša Kovačić, predsjednik FC Kovačić podijelio je zahvalnice pojedincima i kolektivima koji kontinuirano potpomažu rad kluba.