[FOTO] Božić v Sračincu i Večer smijeha u Svibovcu Podravskom

Proteklog su vikenda održane dvije manifestacije u općini Sračinec. U subotu je u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održana tradicionalna manifestacija Božić v Sračincu, u organizaciji Udruge žena Preslica.

– Udruga žena Preslica već osamnaestu godinu organizira ovu manifestaciju, želeći na taj način očuvati tradiciju Božića naših roditelja. Cjelodnevni program započeo je izložbom prigodnih rukotvorina. U jutarnjim satima nastupala su djeca Dječjeg vrtića Bambi, nakon čega su sudjelovali na prigodnoj božićnoj radionici. U poslijepodnevnim satima razveselili su nas svojim nastupima članovi KUD-a Strahoninec, vokalna skupina Erato iz Petrijanca, dramska grupa udruge Preslica te mlade pjevačice Tia Mesek, Hana Bukal i Tena Hudoletnjk Kos, u ime naše udruge svima želim sretan Božić i Novu godinu, – rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su, osim u programima i izložbi, uživati i u domaćim božićnim kolačima koje su pripremile članice udruge Preslica.

U nedjelju je u organizaciji KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog održana već tradicionalna Večer smijeha. Svibovčanke i Svibovčanci, zajedno s gostima, uživali su u izvedbama dramskih amatera iz Udruge žena Preslica, Dramske udruge Ka te briga Mi iz Petrijanca, dramskih amatera iz Udruge umirovljenika Sračinec Svibovec, a za kraj su publiku zabavili dramski amateri iz KUD-a Lepoglavski Pušlek.

Božić v Sračincu:

Fotografije s Večeri smijeha: