[FOTO] Još jedna generacija djece iz Sračinca i Svibovca Podravskog naučila plivati

Gradski bazeni Varaždin još su jednom bili mjesto druženja i učenja za djecu Osnovne škole Sračinec, koji su u tjedan dana od neplivača postali plivači.

– Ovu akciju ponavljamo već dugi niz godina, želimo da sva djeca koja izađu iz naše osnovne škole budu plivači. Općina Sračinec u potpunosti financira školu plivanja, za nas je to mali izdatak, a vještine koje su ovdje stekli, naše će učenike pratiti cijeli život. Došao sam na ovaj susret s njima pola sata ranije i gledao ih s tribina. Osim plivanja, vježbaju skokove u vodu, na noge, ali neki i na glavu, a najviše me razveselila reakcija djece, njihovo oduševljenje ovom akcijom koju će zasigurno pamtiti – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

U ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovalo je 71 učenika i učenica trećih razreda OŠ Sračinec.

– Hvala Općini Sračinec što već više od desetljeća omogućava učenicima naše škole da završe školu plivanja i nauče plivati. Ovo je samo jedan od oblika suradnje koje ostvaruje Osnovna škola Sračinec i naša općina, vjerujem da ćemo tako i nastaviti u godinama pred nama – istaknula je ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec.