[FOTO] KUD Zavičaj Sračinec proslavio 20 godišnjicu

U subotu 16. ožujka članovi KUD-a Zavičaj Sračinec priredili su spektakularan slavljenički koncert za publiku koja je dvoranu ispunila do zadnjeg mjesta.

Prilika je to bila da više od 70 izvođača pokaže što su  naučili i izvodili na nekom od nastupa u Hrvatskoj ili od nekoj od zemalja koje su posjetili i to od Mađarske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Češke, Bugarske, Ukrajine….

Program je bio izuzetno raznovrstan. Na pozornici su se pjevanjem predstavile čak tri vokalne skupine – mješovita koju je uvježbao prof. lvan Mežnarić, muška vokalna grupa pod ravnanjem mag. Valentine Geci Koren i, po djelovanju najmlađa vokalna skupina, Acapella koju vodi vrsna glazbena pedagoginja Zdenka Knapić.

Tamburaši, koje od samih početaka, dakle već 20 godina vodi stručnjak za tamburašku edukaciju Franjo Plantak, za ovu je priliku obnovio neke skladbe kojima su se predstavili tamburaški veterani, a koji su bili u KUD-u u samim počecima. Naravno, na pozornici su svoje umijeće pokazali i mladi tamburaši koji vježbaju tek nešto više od dva mjeseca.

Duga je tradicija i folklorne sekcije KUD-a Zavičaj, koju od samih početaka  vodi najnagrađivaniji koreograf  i voditelj Pjerino Hrvačanin, njihov nastup unio je veselje i vedrinu na pozornicu. Uz izvrsnu produkciju samog koncerta i nastupe svih sekcija, program je bio izuzetno dinamičan i raznovrstan čime je ljestvica kvalitete rada društva podignuta vrlo visoko. To zasigurno traži i daljni ustrajan i kvalitetan rad, što je okupljena publika zaslužila, a zaslužuje i ubuduće.

– Izuzetno sam ponosan na naš KUD Zavičaj, koji evo djeluje već punih 20 godina. Hvala svima koji se trude očuvati naše običaje, našu tradiciju, hvala svima koji su u proteklih 20 godina sudjelovali u radu KUD-a. Uvijek ćete imati podršku Općine Sračinec i siguran sam da će KUD Zavičaj, uz ovako predan rad, uspješno nastaviti sa svojim djelovanjem. – rekao je Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec primio zahvalnicu KUD-a.

Naravno, prilika je to bila da se uruče i zahvalnice onima koji su u KUD-u od samih početaka i voditeljima koji su uvježbavali izvođače. Punih 20 godina u KUD-u rade uz predsjednika društva Darka Aukera, voditelja Pjerina Hrvačanina i Franje Plantaka i četvero tamburaša. To su Matija Auker, Bojan Tanasić, Bojan Furjan i Alen Grđan.