[FOTO] Milka Drožđek iz Svibovca Podravskog proslavila stoti rođendan

Veselo je bilo danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, gdje je malom prigodnom svečanošću proslavljen stoti rođendan Milke Drožđek iz Svibovca Podravskog. Ovom prilikom posjetili su je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, predsjednica udruge Kap dobrote Darinka Kovačić, župnik Župe Sračinec Stjepan Mostečak te nećakinja i prijatelji.

– Rijetka je ovo prilika da možemo rođendan čestitati najstarijoj osobi rođenoj na području naše općine Sračinec. Ne pamtim kada smo imali stanovnika s područja naše općine u tako poznoj dobi. Hvala gospođi Darinki Kovačić iz udruge Kap dobrote koja nas je potakla da danas budemo ovdje svi zajedno. Razveselila nas je i slavljenica, koja iako slabije čuje i teže govori, spremno otpjevala onu našu staru “Veselo, veselo Zagorci”. Draga Milka, neka Vas prati zdravlje i sreća i da se dogodine ponovno vidimo ovdje – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Milka Drožđek rođena je prije 100 godina, davne 1923. godine u Svibovcu Podravskom, s djevojačkim prezimenom Šteković. Bila je udana, nažalost bez potomstva, a iz obitelji gdje su uz nju bile dvije sestre i brat, samo je još ona živa.

– Danas su nam srca puna kad vidimo da su naši korisnici zadovoljni i sretni. Jučer smo imali priredbu povodom Martinja, a danas su naše vrijedne djelatnice pripremile proslavu rođendana najstarije korisnice našeg Doma za starije i nemoćne osobe. Zahvaljujem čelnim ljudima Općine Sračinec na ovoj lijepoj gesti. Gospođa Milka je u domu od 1997. godine, dakle punih 26 godina, ostala je sama, no zato su tu za nju i sve ostale korisnike naši djelatnici doma, kao jedna velika proširena obitelj – rekao je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe mr. sc. Alen Runac.