[FOTO] Na najljepši način proslavljen Dan žena u općini Sračinec

Jučerašnji Međunarodni dan žena bio je prigoda da se sjetimo ne tako davne povijesti ostvarenja prava žena i njihove borbe za ravnopravnost u društvu. U Sračincu je povodom ovog praznika održana predivna priredba za sve žene općine Sračinec (a prisustvovali su joj i muškarci).

– Po prvi put naša Udruga žena Preslica organizira proslavu Dana žena na ovaj način. Danas je nastupila Kalinka iz Čakovca, punim nazivom Udruga ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka. Oni su nas svojom izvedbom dobro poznatih ruskih pjesama podsjetili na bliskost naših naroda. Komične predstave izveli su članovi i članice Društva žena Reka, iz susjedne Koprivničko-križevačke županije, te glumačka grupa iz Maruševca. Za kraj programa fenomenalnom izvedbom počastio nas je sve Zbor Kapela Paulina Warasdin. Želim zahvaliti načelniku Općine Sračinec Božidaru Novoselcu i Općini Sračinec koja je financijski pomogla održavanju ove priredbe, za koju vjerujem da će postati tradicionalna. – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica i spiritus movens mnogobrojnih kulturnih i humanitarnih događanja u općini Sračinec.

Mnogobrojna publika ispunila je veliku dvoranu Doma kulture u Sračincu, a smijeha i gromoglasnog pljeska izvođačima nije nedostajalo. Za sve izvođače pripremljena je lijepa večera.

– Puno hvala Stanki Miko i Udruzi Preslica koji su si dali truda da ovaj praznik svečanije obilježimo. Kvaliteta programa koji smo večeras vidjeli i za mene je bila iznenađenje. Gotovo 90 izvođača s raznovrsnim programom, zaista je na najljepši način zaželjelo sretan Dan žena svim našim mještankama. – istaknuo je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Na izlazu iz dvorane sve su žene prigodno darivane jaglacima, poklonom Hrvatske narodne stranke.