[FOTO] Održan Božić v Sračincu s mnogobrojnim događanjima

Tradicionalno u predbožićno vrijeme, u općini Sračinec održavaju se mnogobrojna događanja pripreme i proslave Božića. Jučer je u Domu kulture u Sračincu održana i središnja manifestacija “Božić v Sračincu” koja je okupila mnogobrojne stanovnike općine i njihove goste.

– Već 14. godinu zaredom Udruga žena Preslica organizira Božić v Sračincu. Ponovno smo posjetiteljima ponudili stvarno bogat program, mogla bih reći – za svakog ponešto. Istaknula bih žene iz naše udruge koje su svojim radom kroz cijelu godinu izradile prigodne božićne rukotvorine koje danas predstavljaju na Božićnom sajmu. Osim njih, svoje su radove izložili i kreativci iz susjednih mjesta. Kao i svake godine odlično surađujemo s Učeničkom zadrugom Zvir OŠ Sračinec, kao i Dječjim vrtićem Bambi Sračinec koji su izložili dječje radove. Program nastupa trajao je kroz cijeli dan – u 11 sati predivnim su se nastupima predstavila djeca vrtića Bambi, u 16 sati nastupila su djeca osnovnoškolskog uzrasta, a u večernjim satima imali smo dvije kazališne predstave i mali koncert. Glumili su članovi naše udruge Preslica, glumci AKUD-a Žensko kazalište Gornje Jesenje, a predivnim nastupom razveselio nas je zbor Kapela Paulina Warasdin, rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Osim u Sračincu, puno događanja održava se i u Svibovcu Podravskom, gdje je Udruga Črepičar postavila adventski vijenac.

– Najviše me veseli stvarno visoka posjećenost svih pripremljenih programa povodom Božića. Osim Udruge Preslica, koja je organizator ove manifestacije i kojoj ide najveća zahvala, htio bih istaknuti i aktiviranje mladih koji su uredili cijelo mjesto u Božićnom duhu. Puno hvala Stanki Miko, predsjednici Udruge Preslica i Mateji Križnjak, predsjednici Savjeta mladih Općine Sračinec, kao i svim njihovim članicama i članovima. Uredili smo centar Sračinca, okitili jelke i postavili veliki adventski vijenac, a prava proslava Božića nas tek čeka. Prosinac je uvijek mjesec kada Općina Sračinec daruje – pred potpisivanjem smo ugovora o stipendijama za izvrsne studente i učenike, ponovno ćemo isplatiti pomoć rodiljama i umirovljenicima, a svoju “božićnicu” će opet dobiti i svi studenti s područja općine, istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Pred nama su dakle još mnoga događanja za Božić u Sračincu, a izdvajamo predstavu “Pod hitno na hitnu” koju će na Štefanje 26. 12. izvesti Kerekesh teatar. Dan nakon toga, 27. 12., u župnoj crkvi sv. Mihaela održat će se Božićni koncert KUD-a Zavičaj Sračinec, s početkom u 18:30.