FOTO Stotinjak djece na Zabavnoj školi nogometa

Jučer je na sportskim trenim NK Sračinec u Sračincu započela trodnevna “Zabavna škola nogometa”. Ovaj sportsko-edukativni događaj već drugu godinu organizira NK Sračinec uz podršku Općine Sračinec i organizacije Open Fun Football Schools Hrvatska koja je, uz pomoć UEFA-e, donirala klubu opremu za trening  i lopte te kape, majice i narukvice za djecu.

Željeli smo iskoristiti slobodno vrijeme djece i kroz naš volonterski rad ponuditi djeci da ispune nekoliko dana školskih praznika igrom, zabavom, plesom i nogometom… – jer cilj Zabavne škole nogometa je upravo to – zabava. Uspjeli smo privući stotinjak djece s područja općine Sračinec i s tim smo jako zadovoljni. Škola se održava tri dana, četvrtak i petak poslijepodne te u subotu ujutro. Djeca sudjeluju u raznim aktivnostima na tzv. “stanicama”. Imamo šest ekipa, tj. šest stanica – za nogomet, hokej, igre preciznosti, igre konopom, igre štafeta i komunikacija i suradnja. Svaka stanica ima svoje označeno mini igralište, a djeca će kroz ova tri dana sudjelovati u igri na svakom od njih. Sudjelovanje na Zabavnoj školi nogometa za svu j djecu potpuno besplatno.” – istaknuo je Tomislav Križanec, trener NK Sračinec i voditelj Zabavne škole nogometa.

Osim sportaša na ovoj se manifestaciji djeci predstavila i Policija RH koja se i ovim načinom želi približiti djeci i upoznati ih sa svojim radom. Jučer su tako djeca mogla razgledati dio opreme policije, između ostalog i BMW presretač.