Gospođa Vilma ima plan za centar Sračinca

Gospođa Vilma Varga, rođena Puklavec, ima 96 godina i odavno ne živi u Sračincu, ali uvijek ga se rado sjeća kao svojeg rodnog mjesta. Došla je na ideju kako uljepšati centar mjesta, a za to je potrebno nošto novca i volje. Naime, kuća na uglu, Srakarima poznata kao Oštarija, njena je djedovina u kojoj je obitelj Puklavec živjela generacijama.

– Gospođa Vilma izuzetna je žena, unatoč svojih 96 godina. Nakon što je na adresu Općine Sračinec poslala pismo kako bi se željela naći sa mnom, idući dan sam se uputio u Novi Marof gdje je sada u bolnici. S veseljem me primila i iznijela svoju ideju – otkup i uređenje kuće u centru Sračinca za namjenu svojevrsne etno-kuće. Gospođa Vilma, dok je još živjela u Sračincu, bila je izuzetno društveno aktivna, organizirala žene u odlasku na izlete u Zagreb, na more, posjet Postojnskoj jami i tako dalje. Izuzetno mi je drago da žena koja odavno ne živi u našem kraju, ima tako dobro mišljenje o radu ove općinske uprave, kako i dalje osjeća Sračinec kao svoj dom i želi pomoći u njegovom razvoju. Gospođa Vilma redovito se informira o događajima u Općini i našem kraju čitajući naše lokalne tjednike. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Kuća “Oštarija” sada je u vlasništvu nećakinja gospođe Vilme Varga. Ova je kuća kroz desetljeća imala razne namjene, jedna je od najstarijih u Sračincu, a upamćena je najviše kao ugostiteljski objekt. Iza nje se nalazi veliko dvorište, a eventualnim otkupom i uređenjem omogućio bi se nastanak posve nove vizure središnjeg trga Sračinca. Ovaj budući projekt moguće bi bilo realizirati uz adekvatnu ponudu za otkup nekretnine i aplikacijom projekta na natječaje Europske unije.