Građevinska dozvola za vrtić u Sračincu izdana za jedan dan

Intenzivira se realizacija jednog od najznačajnijih projekata u Općini Sračinec – dogradnja dječjeg vrtića. Trenutni objekt nije niti svojim kapacitetom niti opremljenošću dovoljan za sve veći broj djece koja iz godine u godinu trebaju usluge vrtića. Iz tog razloga, već nekoliko godina traju aktivnosti oko izgradnje adekvatnog prostora, a nakon neuspješnih pokušaja dobivanja sredstava iz državnog proračuna, vodstvo Općine Sračinec odlučilo je stvar uzeti pod svoju kontrolu i realizirati projekt iz vlastitih sredstava, odnosno kreditom HBOR-a.

– Razlog zašto smo krenuli intenzivnije prema dovršetku ovog projekta je jednostavan – želimo ga dovršiti ove godine, kako je predviđeno u našem proračunu. U cilju da projekt odradimo što je brže moguće, obratili smo se za pomoć Jedinstvenom upravnom odjelu županije, točnije g. Mariju Sačiću i g. Danijelu Meštriću, kako bi nam savjetima pomogli u pripremi dokumentacije. Prema njihovim napucima projektant je odradio svoj dio posla, a mi u Općini svoj i ponosno mogu reći da smo građevinsku dozvolu za dogradnju vrtića dobili u jednom danu. Posebno mi je drago da se u Varaždinsku županiju vratio gospodin Meštrić, donedavni pomoćnik ministrice Anke Mrak Taritaš, koji je jedan od idejnih začetnika mnogih reformi koje je Ministarstvo graditeljstva provelo u prethodnom mandatu. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Dječji vrtić gradi se uz postojeći objekt, na neto površini od gotovo 700 kvadratnih metara. Radi se o modernom načinu gradnje, primjerice grad Samobor se također odlučio za izgradnju svojeg vrtića na taj način. Za razliku od prvobitnog projekta klasične gradnje, novi projekt je za oko 50% jeftiniji i osigurava daleko brži završetak i useljenje. Kada se radovi završe, rad vrtića će se organizirati u šest grupa, na raspolaganju djeci će biti mala sportska dvorana, a uređuje se i nova kuhinja. Općina će financirati opremu kuhinje, a za opremanje vrtića očekuje se ulaganje budućeg koncesionara. Očekuje se da će ukupna investicija za Općinu Sračinec biti oko 4.500.000 kn za što je Općina u procesu dobivanja kredita HBOR-a.

Uskoro se očekuje početak radova, radovi će trajati oko dva mjeseca, a rok za završetak je kalendarska 2016. godina.