Javni radovi u OpĆini Sračinec

U četvrtak 10.09.2009.u prostorijama OpĆine Sračinec održan je radni sastanak predstavnika HZZ-a područnog ureda Varaždin pod vodstvom Jasminke Hutinski sa predstavnicima OpĆine Sračinec na čelu sa Načelnikom Božidarom Novoselec, te djelatnika zaposlenih putem HZZ-a.

Povod sastanku razmjena je iskustava u provedbi programa Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za razdoblje od 15. lipnja 2009. godine do 31. prosinca 2009. godine.

Gospođa Hutinski istaknula je zadovoljstvo i izuzetno dobru suradnju između HZZ-a i OpĆine Sračinec, te je istaknula da je OpĆina Sračinec bila prva koja je pristupila provedbi tog programa i tako potaknula ostale opĆine na suradnju sa HZZ-om.

Načelnik Novoselec prenio je pozitivna iskustva vezana uz zapošljavanje putem spomenutog programa te istaknuo da se i 2008. godine opĆina sudjelovala u programu sa HZZ-om . Istaknuo je da je ove godine u sklopu Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja OpĆina Sračinec pokrenula dva projekta :
• Održavanje javnih površina i dječjih igrališta
• PomoĆ starim i nemoĆnim osobama
Na projekt PomoĆ starim i nemoĆnim osobama OpĆina Sračinec izrazito je ponosna jer u sklopu projekta pruža se pomoĆ starim i nemoĆnim osobama koje se ne mogu brinuti same o sebi a žive u svojim domovima bez bližnjih osoba koje bi o njima brinule. Iako je projekt započeo u lipnju polučio je pozitivan odjek među mještanima OpĆine Sračinec .

Djelatnici zaposleni putem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja istaknuli su zadovoljstvo što opet mogu raditi i taj način ostvariti redovita mjesečna primanja.

Autor: k.l.