Još jedan Fašnik v Svibovcu

Na fašnički utorak veselo je bilo u Sračincu i Svibovcu. U jutarnjim satima održan je veseli “sastanak” u općinskoj zgradi, gdje su zamaskiranu djecu iz dječjeg vrtića Bambi dočekali i počastili načelnik, zamjenik načelnika i djelatnici Općine. Djeca su im uzvratila na najbolji način koji znaju – pjesmom i veseljem.

Poslijepodne je bilo rezervirano za Fašnik v Svibovcu – tradicionalni događaj koji se u ovom mjestu pored Drave održava već više od 100 godina. Ovdje su se pjesmom i šaljivim igrokazima predstavila djeca iz vrtića Bambi i učenici područne škole iz Svibovca Podravskog. Nakon njih došli su na red i oni stariji, mada se za neke od njih i ne bi moglo reći da su postali ozbiljni za svoje godine (barem ne na fašnik).

Službeni dio “vjenčanja” bio je brzo gotov, a raspoloženu publiku zabavili su rimovani štikleci o aktualnostima (poštede nije bilo ni za načelnika i općinsku upravu) i mjesnim “herojima” koji su u prošloj godini nekim svojim “uspjehom” zaslužili ovu posebnu čast.

I ove godine uspješni organizatori fašnika bili su članovi Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar i Mjesni odbor Svibovec Podravski.

U foto galeriji pronađite fotografije s fašnika.