Kerekesh teatar gostovao u Sračincu

Velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila je sinoć premala za sve koji su se željeli nasmijati uz Kerekesh teatar. Na programu je bila predstava “Očeš nečeš, doktor” koju redateljski potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Kroz vesele kaubojsko-indijanske dogodovštine na kajkavskom, gledatelje su vodili Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk i Zoran Pribičević.

Predstava je za gledatelje bila besplatna, a svojevrstan je ovo nastavak mnogobrojnih nastupa Ljubomira Kerekeša i njegove družine u Sračincu. Kazališne predstave, koje za mještane općine organizira i financira Općina Sračinec, održavaju se već više od 20 godina. Najomiljenije su uvijek bile predstave Ljubomira Kerekeša, koji je gostovao mnogo puta i u Sračincu izveo gotovo sve svoje predstave, od Dimnjačara, Povratka ratnika pa sve do novih predstava koje radi s ovim ansamblom.

Osim predstava u ovo blagdansko vrijeme, u općina Sračinec održavaju se i Dani smijeha u Svibovcu Podravskom, a svake godine neko kazalište gostuje i povodom Dana Miholja. Općina Sračinec prepoznaje potrebu održavanja kulturne ponude u svojoj sredini, iako je Varaždin blizu. Tako financira udruga koje čuvaju baštinu i organiziraju kulturne susrete, organizira međunarodnu smotru folklora povodom Miholja, međunarodni Fašnik, večeri poezije i mnoge druge manifestacije za svoje mještane. Ponovno je obnovljena i tradicija vatrometa koji je ove godine održan na badnju večer.